Klimatizacija

Sustav klimatizacije u našim projektima baziran je na Daikin Altherma dizalici topline zrak-zrak. Riječ je o pouzdanom energetskom sustavu koji neiskorištenu solarnu energiju akumuliranu u vanjskom zraku pretvara u toplinsku energiju. Kvalitetu i prednosti ove vrhunske tehnologije, s 50 godina iskustva, prepoznali su mnogi klijenti diljem svijeta te tako prodaja ovih klima uređaja neprestano raste.

Na unutrašnju jedinicu uređaja spajaju se završni elementi sustava, radijatori, odnosno ventilatorski konvektori Clima Canal ugrađeni u pod – do kojih se lako pristupa. Uz to što su gotovo nečujni i jednostavni za održavanje – jednostavno ih je, po potrebi, izvaditi iz njihovog ležišta – ovi klima uređaji odlikuju se i radom uz minimalno strujanje zraka, a njihova je velika prednost u tome što ne izazivaju alergije.

Uz podne, na dizalicu topline spajaju se i zidni radijatori Jaga Low H2O. Izrađeni su od aluminija i bakra, zbog čega reagiraju na promjenu topline čak tri puta brže od normalnih radijatora. To omogućuje da promjenu temperature osjetite odmah nakon što ih uključite, a zahvaljujući pravilno odabranom načinu prijenosa energije, cijeli prostor je ravnomjerno zagrijan ili rashlađen.

Kada sunce zasja u prostoriju, ovi radijatori automatski i vrlo brzo prilagođavaju razinu grijanja odnosno hlađenja, održavajući tako temperaturu u prostoriji konstantnom, upravo onakvom kakvu ste odabrali. To ovaj klimatizacijski sustav čini ne samo praktičnim već i ekološkim, a on uz to pruža i znatnu uštedu.

Uz pet puta učinkovitije grijanje od klasičnog, očuvanje prirode, minimalne zahtjeve za održavanje te dizajnerske radijatore, Daikin Altherma dizalica topline odličan je izbor za svakoga tko voli ekološko stanovanje uz uštedu energije, a pri tom se ne želi odreći elegancije i vizualne dopadljivosti svog stambenog prostora.