Pametna kuća

Pametna kuća je takva kuća u kojoj su rasvjeta, grijanje, hlađenje, sigurnosni sustav, multimedijalni sadržaji u kućnoj mreži te cjelokupna elektronika povezani u jedinstven sustav. Svim nabrojenim funkcijama stanar upravlja pomoću univerzalnog daljinskog upravljača ili touch screena, a grijanje, svjetla i sigurnosni sustav stanari mogu kontrolirati i putem sms-a ili e-maila. Tako svoj pametni stan možete zagrijati ili rashladiti prije no što se vratite kući štedeći tako energiju, a ne odričući se udobnosti. Zaspite ili se probudite uz najdražu glazbu i u ugodnoj temperaturi i u svakoj prostoriji vašeg doma slušajte različitu glazbu i to s različitih izvora.

Posebno ističemo sigurnost pametnog stana – svoj dom možete u svakom trenutku provjeriti putem sigurnosnih kamera, dojavljivači poplave ili curenja plina upozorit će Vas na opasnost ma gdje se nalazili, a ako se unatoč ugrađenim senzorima bojite posjete provalnika, za dodatnu sigurnost možete podesiti svjetla, glazbu i sl. da se uključe i isključe po Vašoj želji te tako za vrijeme Vašeg odsustva Vaš dom može izgledati kao da ste prisutni.

U Fundamenti koristimo rješenja američke tvrtke Control4 koja se bavi automatizacijom u elektronici. Pri izgradnji pametne kuće odabrali smo upravo njihov program jer on pruža najviše upravljačkih funkcija na tržištu.

Rješenja pametne kuće kroje se prema potrebama svakog pojedinog korisnika te će tako Vaš dom biti dizajniran upravo za Vas, prema Vašem životnom stilu. Osim prodaje pametnih kuća, ovaj sustav možemo ugraditi i pri izgradnji Vaše kuće, za što se odlučuje sve veći broj klijenata svjesnih komfora, sigurnosti i uštede energije koji se time postižu. Bežičnu varijantu sustava pametnih kuća moguće je ugraditi i u postojeće objekte transformirajući ih time u pametan stan ili kuću koji će značajno doprinijeti uštedi energije i stanarima pružiti još udobnije stanovanje.

Nekada rezerviran samo za bogata kućanstva, sustav Control4 danas je dostupan širokom broju ljudi. Odlučite li se i Vi za kupnju pametne kuće ili pak za ugradnju sustava u Vašu kuću, imat ćete potpunu kontrolu Vašeg doma, uz velike uštede energije i povećanu udobnost i sigurnost stanovanja.

Brošure

Control4 - Pametna kuća je briljantna ideja
Control4 - Pametni dom